Logo
Logo

Nyheter

Åpningsarrangementet for Miljøuka 2021

30. september 2021

Mandag 27. september gikk åpningsarrangementet for Miljøuka 2021 av stabelen. Arrangementet skjedde på Scandic Bystranda Hotel. Tema for årets uke var bærekraftig mat.

Les mer

Bli med på Miljøuka 2021!

18. mars 2021

Vi har gleden av å invitere til en ny, lærerik og inspirerende miljøuke fra 31. mai til 6. juni, sier koordinator for uka, Elizabeth Rojas. I år er temaet bærekraftig mat.

Les mer

Miljøprisen søker kandidater

15. mars 2021

Kjenner du en grønn ildsjel som fortjener kommunens miljøpris? Send inn ditt forslag til kandidater innen 1. mai.

Les mer

Bilder fra åpningen av Miljøuka 2020!

28. oktober 2020

Mandag 12. oktober åpnet Miljøuka i Kristiansand offisielt med et stort åpningsarrangement på Scandic Bystranda hotel. Her kan du se bilder fra arrangementet.

Les mer

“Drukne i søppel” - med levende skulpturer

21. september 2020

Under flere av arrangementene i Miljøuka får du oppleve levende skulturer i kunstprosjektet «Drukne i søppel» av Frihets teateret.

Les mer

Kick off for Miljøuka 2020!

17. august 2020

Spis Grønt uka, finale i Bærekraftig forretningsidèkonkurranse, podcaster, kunstutstilling på Odderøya, webinar ungdomsarrangement, matsvinn-tiltak, kurs, plantebytte, skoleomvisning i renseanlegget, NRK TV-aksjonen med innsamling til plastprosjekter og Plastutfordringen 2020 med ungdomsskolekonkurranse. Dette er bare noen av arrangementene og idèene som ble presentert under Kick off for Miljøuka 2020.

Les mer

6000 kristiansandere gikk for bærekraftsmålene

12. november 2019

4. - 9. november arrangerte Kristiansand kommune og samarbeidspartnere uka Bærekraftig sammen, som avsluttet med 6.000 mennesker på nattevandring en lørdagskveld for bærekraftsmålene rundt Odderøya.

Les mer

Alle må bidra for bærekraftsmålene i Kristiansand

10. november 2019

- Alle må bidra, vi må høre på de unge, akseptere annerledeshet, snakke sammen, samarbeide på tvers, ikke bare klartlegge men handle, ikke akseptere at «ting tar tid», unge må ikke la seg stoppe av foreldregenerasjonens treghet, et ønske om studentråd i byen og implementering av bærekraftsmålene på alle plan. Dette og mer til ble formidlet av engasjerte innledere på seminar om bærekraftsmålene i Kristiansand, lørdag 9. november.

Les mer

Fra uansvarlig forbruk – til ansvarlig bruk av plast

7. november 2019

Dersom alle i Norge gjorde som deltagerne i konkurransen Plastutfordringen 2019 hadde vi fått et utslippskutt på hele 9 %. Vinnerlaget fra Kristiansand, Marin Recovery, samlet 1360 poeng, og bidro til at Kristiansand kom på tredje plass blant seks byer i Norge i den nasjonale konkurransen Plastutfordringen i regi av Framtiden i våre hender og Ducky.eco.

Les mer

50 interesserte på foredrag om bærekraftig avfall

6. november 2019

Over 50 deltakere i alle aldersgrupper kom på foredrag og omvisning hos Returkraft. Avfall Sør og Returkraft inviterte 5. november til foredrag om hvordan avfall fra innbyggere i Kristiansandsregionen håndteres, og hvordan det jobbes med å øke graden av gjenbruk og materialgjenvinning.

Les mer

Smekkfullt på foredrag og diskusjon om bærekraftige byer

5. november 2019

På mandagens plan og pils inviterte Agder BOBY til foredrag og diskusjon om bærekraftige byer, fortetting og transformasjon. Are Kristiansen fra WSP presenterte veilederen for "Fortetting og transformasjon med bykvalitet i bybåndet i Oslo-området" for over 50 interesserte som møtte opp på Håndverkeren, det ble et smekkfullt lokale.

Les mer

Fikselaug - nytt liv til 48 plagg!

5. november 2019

Foredrag om tekstilkunnskap, reparasjon og redesign stod i fokus på Fikselauget den 4. november på Grønt senter. Fikselauget bød på trivelig stemning, hyggelige folk, kreative innspill og gode tips. I løpet av noen timer på en mandagskveld har Fikselauget og husflidkonsulentene bidratt til at 8 bukser, 7 gensere, 4 kjoler, 6 stk ullundertøy, 6 par sokker, 4 jakker, 4 par votter 2 singleter, 2 tights og 1 skjørt sammen med sekk, nøkkelringer, håndkle, putetrekk fikk forlenget sin levetid eller oppstod igjen som nye produkt fra gammelt. Dette er «ansvarlig forbruk og produksjon» i praksis!

Les mer

Lynkurs i matredding, behandling av mat og mennesker

4. november 2019

Lynkurs i matredding, gourmet fiskesuppe og is fra "kremen av iskrem" stod på menyen for det første arrangementet i uka Bærekraftig sammen i Rådhuskvartalet mandag 4. november, for FNs bærekraftsmål i Kristiansand.

Les mer

Bli med på nattevandring og arrangementer!

31. oktober 2019

Både avtroppende ordfører Harald Furre og ny-ordfører Jan Oddvar Skisland oppfordrer alle innbyggere – store og små, til å gå nattevandring for FNs bærekraftsmål i Kristiansand, lørdag 9. november. - Vi skal være bærekraftige sammen i den nye kommunen, sier kommunedirektør Camilla B. Dunsæd.

Les mer

Bærekraftig sammen 4.- 9. november

16. oktober 2019

– FNs bærekraftsmål ligger til grunn for kommuneplanarbeidet for den nye kommunen Kristiansand, som har som mål å være Norges beste kommune for innbyggerne, sier Camilla Dunsæd, påtroppende rådmann for Kristiansand. Hun håper mange benytter sjansen til å delta på arrangementer under Bærekraftig sammen 4.-9. november i Kristiansand.

Les mer

Stort engasjement på inspirasjonssamling for miljøuka!

3. april 2019

Danat Tekie (24) inspirerte til å stå sammen og engasjere til mange aktiviteter og arrangementer for miljøuka - bærekraftig sammen. Ikke minst er det viktig å ta med ungdom i alt arbeid for framtida for å få til en bærekraftig utvikling. Politikere, studenter og representanter for en rekke lag, foreninger, institusjoner, organisasjoner og kommunen var møtt opp for å gi innspill til miljøuka som arrangeres 1. - 8. juni i Kristiansand.

Les mer

Inspirasjonssamling for miljøuka 1. - 8. juni

2. april 2019

Kristiansand kommune og samarbeidspartnere inviterer til inspirasjonssamling 2. april for miljøuka fra 1.- 8. juni, i forbindelse med verdens miljødag.

Les mer